Navigatie : Home / NED 470 KO / Klasseboot     
  Klasseboot
 
De NED 470 KO beschikt over een klasseboot. Zeilers die serieus geinteresseerd zijn om 470 te gaan zeilen kunnen het in deze boot eens proberen. De boot is beschikbaar afhankelijk van waar deze gestald is, en beschikbaarheid van een verantwoordelijk persoon om toe te zien op het gebruik. Daarnaast dient er begeleiding aanwezig te zijn en de zeilers dienen relevante (wedstrijd)zeilervaring te hebben.
 
Omdat beheer hoog op waarde wordt geschat, is de klasseboot voor een groot deel onder beheer van het Watersportverbond. Zo worden vele zeilers die groot enthousiasme tonen voor de zeilsport uitgenodigd om een tweemans 470 te varen. Dit hoeven niet per definitie alleen 'talenten in de ogen van' te zijn, maar ook zeilers die een grote motivatie tonen in de klasse waar zij nu in zeilen. Zo houdt het Watersportverbond ook voor iedereen toegankelijke evenementen waar zeilers de mogelijkheid krijgen zich te profileren.
Meer informatie op de web site van het Watersportverbond: www.watersportverbond.nl | Topzeilen
 
De NED 470 KO overweegt ook om dagen te organiseren waar zeilers de 470 kunnen proberen.
Ook zeilverenigingen kan de mogelijkheid worden geboden om de klasseboot te lenen voor eigen evenementen waar waar promotie van het wedstrijdzeilen centraal staat.
 
Kosten 
De NED 470 KO vraagt een vergoeding van 30 euro per persoon voor het lenen van de boot. Dit is geen huur, maar dekking van kosten. Zeilen in de klasseboot is geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid.
 
In bijzondere gevallen is het ook mogelijk voor zeilers om in de klasseboot een evenement te varen.
in een dergelijk geval dienen stuurman en bemanning beiden lid te zijn, of lid te worden van de 470 Klasse Organisatie Nederland.
Daarnaast blijven de kosten van 30 euro per dag van toepassing.
 
Informatie:
Voor het lenen van de klasseboot en voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de NED 470 KO. ned@470.org
 
 
 
 
 
 
 
 
Alle rechten voorbehouden
NED 470 KO ©